MH Image
Home ยป Overstappen zorgverzekeraar

Zorgverzekering overstappen

Bij het overstappen zorgverzekeraar is het belangrijk om zich te verdiepen in waar men op moet letten, wanneer men kan overstappen en hoe de huidige zorgverzekering kan worden opgezegd.

Overstappen zorgverzekering op basis van zorgbehoefte

Allereerst is het verstandig om op een rij te zetten welke zaken men belangrijk vindt in de dekking van de zorgverzekering. Zo kan men kiezen uit een natura- of restitutiepolis, kan men vaststellen of er veel of weinig zorgkosten worden verwacht en kan men nadenken over het belang van dekkingen als fysiotherapie, psychotherapie en tandartsbehandelingen. Dit maakt het overstappen zorgverzekeraar eenvoudiger.

Kiezen van een zorgverzekering

Wanneer de zorgbehoefte is vastgesteld kan men op zoek naar een nieuwe zorgverzekeraar, of in ieder geval vergelijken of het zinvol is om over te stappen. Kiesgoed.nl heeft alle voorwaarden en premies van verzekeraars in huis om een goede zorgvergelijking tussen verschillende zorgverzekeraars mogelijk te maken. Blijkt het verstandig te zijn om over te stappen dan kan men overgaan tot het overstappen zorgverzekeraar.

Zorgverzekeraar opzeggen

Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is het belangrijk dat men niet vergeet om de oude zorgverzekering op te zeggen. Voor 1 januari dient de ouder zorgverzekering opgezegd te zijn, het advies is ook om voor die tijd een andere zorgverzekeraar te kiezen.

Men dient rekening te houden met de postbezorging rond de feestdagen en om die reden is het onverstandig om de zorgverzekering op het laatste moment te regelen. Wanneer men een achterstand heeft in de premiebetaling is het niet mogelijk om de huidige zorgverzekering op te zeggen.

Sommige verzekeraars bieden een opzegservice aan, dit houdt in dat wanneer uw aanvraag voor een nieuwe zorgverzekering binnen is, de nieuwe verzekeraar de oude verzekering opzegt. De verzekerde hoeft hiervoor in dat geval geen actie te ondernemen.

Nieuwe zorgverzekering afsluiten

Men heeft tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te benaderen. De aangevraagde nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht op 1 januari in. Wanneer men te laat is met het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering riskeert men een boete.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van Heilbron | disclaimer | dienstverlening