MH Image
Home ยป Zorgverzekering afsluiten

Zorgverzekering afsluiten

U kunt desgewenst direct een zorgverzekering afsluiten voor het aankomende jaar. Uw zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Het afsluiten van een zorgverzekering kan direct vanuit de zorgvergelijker.

Wanneer de zorgverzekering afsluiten?

Medio november maken de zorgverzekeraars de nieuwe premies voor het aankomende jaar bekend. Aansluitend kunt u de voorwaarden voor het komende jaar vergelijken in onze zorgvergelijker. Wanneer u voor die tijd vergelijkt, gaat de zorgvergelijker uit van de voorwaarden die voor het lopende kalenderjaar gelden.

Wanneer u besluit over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of wilt switchen tussen pakketten is het raadzaam om dit ruim voor 1 januari door te geven. Zo loopt u geen risico om onverzekerd te zijn of tegen problemen in de acceptatie van uw verzekering aan te lopen.

Advies

De zorgvergelijkingsmoduleop onze site biedt onafhankelijk advies op maat. Men kan hiermee de zorgpremie berekenen en vergelijken. Het meest relevante advies krijgt men door de huidige zorgverzekering in te voeren en vanuit daar te vergelijken. Het kan gebeuren dat de verzekering die men op dit moment heeft de beste optie is, in dat geval is het verstandig om gebruik te blijven maken van dezelfde verzekering.

Basisverzekering en aanvullende verzekering

De hoogte van de premie is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket, maar bijvoorbeeld ook van een betaling per jaar of per maand. In alle gevallen is de totale premie die men betaalt, de premie van de basisverzekering en de aanvullende verzekering bij elkaar opgeteld. Over de totaal te betalen prijs kan worden berekend of elders een goedkoper alternatief is, waarbij soortgelijke voorwaarden gelden. Maakt men alleen gebruik van een basisverzekering, waarbij de voorwaarden altijd gelijk zijn, dan kan men puur vergelijken op premiebasis.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van Heilbron | disclaimer | dienstverlening