DdZ Image
Home » Zorgpremie

Zorgpremie 2015

Het huidige zorgstelsel bestaat sinds 2006. Toen is de Zorgverzekeringswet in werking getreden, afgekort Zvw. De premieheffing bij de Zvw is ingewikkeld en behoeft toelichting.

Wanneer men in Nederland woont is de basisverzekering verplicht om af te sluiten. Dit houdt in dat alle verzekerden voor de basisverzekering premieplichtig zijn. Kinderen onder de 18 jaar kunnen kosteloos worden meeverzekerd op de meest uitgebreide polis van een van de ouders. Wanneer zij 18 worden, dienen zij zelf minimaal een basisverzekering af te sluiten en zijn ook zij premieplichtig.

Zorgpremie 2015 betalen

De premie voor de zorgverzekering betaalt de verzekerde aan de verzekeraar. Net als voorgaande jaren betreft de zorgpremie 2015 de gezamenlijke kosten voor de basisverzekering, aangevuld met de premie van een eventueel afgesloten aanvullende zorgverzekering. De verzekerde kan bepalen in welke termijnen hij of zij de premie wenst te betalen. Bij vrijwel alle verzekeraars is het mogelijk om deze betaling maandelijks te doen of jaarlijks. Enkele zorgverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om een aflossing in kwartalen te doen.

Wanneer is de zorgpremie 2015 bekend?

De zorgpremies worden medio november van ieder jaar bekend gemaakt. Vervolgens kan men gaan vergelijken of het verstandig is om bij de huidige verzekeraar te blijven of over te stappen naar een andere verzekeraar. Gedurende het kalenderjaar blijven de premies en de voorwaarden verzekeraars gelijk en is het dus niet interessant om verschillende pakketten te vergelijken.

Ieder jaar publiceren wij een lijst waarin alle premies van de verzekeraars voor de basisverzekering zijn verwerkt. Hiermee is eenvoudig te bekijken welke verzekeraar de meest voordelige basisverzekering biedt. Voor wat betreft de aanvullende zorgverzekering is het mogelijk om dit via de vergelijkingsmodule te doen. Door een huidig pakket in te voeren is direct te bekijken of men elders goedkoper verzekerd kan worden of uitgebreider voor ongeveer dezelfde premie.

Advies

Wanneer men advies wil over de zorgverzekering of de zorgpremie kan men contact opnemen met Kiesgoed.nl via telefoonnummer 0182 – 30 44 88.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van Heilbron | disclaimer | dienstverlening