AvD Image
Home ยป Tandartsverzekering vergelijken

Tandartsverzekering vergelijken en afsluiten via Kiesgoed

Een tandartsverzekering is een verzekering voor tandartskosten die niet zijn opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Je kunt denken aan een dekking voor bijvoorbeeld kronen en bruggen, maar ook voor controleafspraken geldt een uitgebreidere vergoeding.

De zorgverzekeraar bepaalt de inhoud van de tandartsverzekering. De ervaring leert dat deze inhoud jaarlijks verandert. Inhoudelijk is geen tandartsverzekering hetzelfde. Vrijwel iedere zorgverzekeraar biedt beknopte tot zeer uitgebreide tandartspakketten aan. De verschillen tussen deze pakketten zijn eenvoudig naast elkaar te zetten in onze zorgvergelijker.

Geen verplichting tandartsverzekering

Het afsluiten van een tandartsverzekering is niet verplicht. Het hangt van jouw persoonlijke situatie af of een tandartsverzekering zinvol is. Omdat tandartsverzekeringen sterk van elkaar verschillen, is het verstandig om je goed te laten adviseren welke dekking bij jouw situatie past.

Maximumbedrag

Veel zorgverzekeraars bieden tandartspakketten die tot een gezamenlijk maximumbedrag per jaar vergoeden. Dit houdt in dat verschillende behandelingen worden gedekt, maar dat er aan dit totaal van vergoedingen een maximumbedrag zit.

Acceptatie tandartsverzekering

Zorgverzekeraars mogen bepalen welke tandartsverzekeringen zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Een zorgverzekeraar mag dus verzekerden weigeren voor de tandartsverzekering. Voor die pakketten geldt een zogenaamde 'medische selectie'.

Vergelijken en afsluiten van een tandartsverzekering via Kiesgoed

In de vergelijkingsmodule van Kiesgoed kan je aangeven of je een aanvullende verzekering wilt voor de tanartskosten en hoeveel dekking je verwacht nodig te hebben. Aan de hand van wat jij invult wordt een berekening gemaakt van mogelijke verzekeringen met een dusdanige dekking voor de tandartsverzekering. Er wordt in de module dan ook meteen aangegeven of er een medische selectie plaatsvindt voor de tandartsverzekering. Daarnaast zie je meteen wat jouw premie zou worden per zorgverzekeraar.

Via Kiesgoed kan je de meeste verzekeringen direct afsluiten. Wel geldt er, voor verzekeringen met een medische selectie, dat jouw verzekering eerst nog moet worden goedgekeurd door de verzekeraar. Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben dan kun je ons altijd bellen op 0182 - 30 44 88.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van SUCSEZ B.V. | disclaimer | dienstverlening