Voor en nadelen werkgevers/werknemers collectiviteiten

Aan een collectieve zorgverzekering hebben zowel werkgevers als werknemers voordelen. Als een werkgever de werknemers de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering, dan laat de werkgever aan de werknemers zien dat hij zich om de gezondheid van zijn medewerkers bekommert. Maar dat niet alleen. Op een rijtje de voordelen:

  • Dankzij de werkgever krijgen de werknemers een collectiviteitskorting op de premie op de basisverzekering en aanvullende verzekering. Daarmee biedt de werkgever voor de werknemers iets extra’s, dit is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde;
  • De werkgever weet bij welke verzekeraar de werknemers (degenen die meegaan in de collectieve verzekering) zijn aangesloten en welke zorg vergoed wordt.;
  • Bij een aantal verzekeraars heeft de werkgever de mogelijkheid om een speciaal pakket samen te stellen: bijvoorbeeld extra fysiotherapie als de werknemers veel lichamelijke arbeid verrichten.

Nadelen collectieve zorgverzekering werkgevers

Offertes aanvragen bij verschillende zorgverzekeraars, prijsafspraken maken, vragen van de werknemers over de (nieuwe) verzekering beantwoorden; Zeker in het begin kan het een tijdrovende klus zijn.

De werkgever moet de jaarlijkse premiestijgingen en veranderingen bij de verschillende zorgverzekeraars goed in de gaten houden. Een flinke premiestijging kan ervoor zorgen dat de werknemers niet meer tevreden zijn over de collectieve zorgverzekering die je als werkgever aanbiedt.

Hebben de werknemers een goede zorgverzekering, worden ze bij ziekte goed geholpen en worden hun zorgkosten goed gedekt. Behalve een goede dekking, profiteren ze ook van een goede service. Een voordeel voor de werknemers dus. Belangrijk voor de werkgever: een goede zorgverzekering maakt dat je werknemers na ziekte goed hersteld voor ze aan de slag kunnen.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van Heilbron | disclaimer | dienstverlening