Home » Dubbele zorgverzekering

Dubbele zorgverzekering

Indien een verzekerde zijn huidige zorgverzekering niet op tijd heeft beëindigd of laten beëindigen en hij heeft wel een nieuwe zorgverzekering afgesloten, dan bestaat de kans dat hij dubbel verzekerd is. Het is niet wettelijk verboden om dubbel verzekerd te zijn. Maar als de eerste zorgverzekering niet wordt opgezegd, betaalt men premie voor een verzekering waarop waarschijnlijk niets geclaimd wordt en dat is natuurlijk zonde. De verzekeraar kan de verzekerde op de hoogte stellen van het feit dat iemand dubbel verzekerd is, maar kan de verzekering zelf niet beëindigen.

Als verzekerde voor 31 december is overgestapt van zorgverzekering, dan kan het zijn dat er in januari zowel een premie wordt afgeschreven van de oude als de nieuwe zorgverzekeraar. Wat moet de verzekerde dan doen? Simpel gezegd niets, want de oude verzekeraar zal binnen enkele weken de onrechtmatige zorgpremie terug op de rekening storten. In de meeste gevallen informeert de nieuwe zorgverzekering hier na de overstap ook over.

Heeft de verzekerde het geld sneller nodig en kan men geen weken wachten, dan kan men ook zelf actie ondernemen. De verzekerde kan de zorgpremie via zijn eigen bank terug laten storten, wat storneren wordt genoemd. Vaak kan dit ook geregeld worden via internetbankieren.

Verzekerde hoeft dus niet bang te zijn dat hij dubbel gaat betalen in januari, want in veel gevallen is dit niet het geval, aangezien zorgverzekeraars onderling een service hebben, waarmee de overstap snel wordt overgezet. En wanneer het wel gebeurt kan men zonder eigen ondernemen het geld terug verwachten binnen enkele weken.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van Heilbron | disclaimer | dienstverlening