MH Image
Home » Collectiviteitskorting zorgverzekering

Collectiviteitskorting zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die je met een groot aantal mensen afsluit. Bijvoorbeeld een verzekering speciaal voor werknemers van een bepaald bedrijf of leden van een sportclub. Je krijgt dan vaak korting op de premie voor je zorgverzekering.

Op Kiesgoed.nl kun je eenvoudig en snel zorgverzekeringen vergelijken en direct zien of er een collectiviteitskorting is waarvan je gebruikt kunt maken.

Direct zorgverzekeringen vergelijken

Voordelen voor verzekeraars

Verzekeraars kunnen met collectieve contracten veel klanten tegelijkertijd binnenhalen. Ook chronisch zieken kunnen voor verzekeraars 'aantrekkelijk' zijn.

Een verzekeraar met bijvoorbeeld veel diabetici in het klantenbestand, kan met zorgaanbieders scherper onderhandelen over de prijs van behandelingen en controles. Ook krijgen zorgverzekeraars voor klanten met bepaalde chronische aandoeningen geld van de overheid uit het vereveningsfonds.

Voordelen voor verzekerden

Het grootste voordeel van een collectieve zorgverzekering is dat je daarmee korting op de zorgpremie krijgt (collectieve korting). Naast korting op de premie bieden verzekeraars vaak ook andere voordelen, zoals vergoeding van het lidmaatschapsgeld van een patiëntenvereniging, korting op brillen/lenzen of ooglaserbehandelingen. Dat kan aantrekkelijk zijn, maar het hoeft niet te betekenen dat je daarmee goedkoper uit bent dan wanneer je bij een andere zorgverzekeraar bent aangesloten. Misschien geldt de korting wel alleen bij een duurdere kliniek of opticien.

Waar kan men een collectieve zorgverzekering afsluiten?

Er zijn tegenwoordig tal van verenigingen en belangenorganisaties en zelfs banken en winkelketens die hun leden of klanten een collectieve zorgverzekering aanbieden. Maar ook de meeste werkgevers regelen voor hun werknemers een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering. Informeer eens bij je werkgever of kijk op Kiesgoed.nl. Hier kun je eenvoudig een zorgverzekering vergelijken en kijken of er een collectiviteit op u van toepassing is.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van Heilbron | disclaimer | dienstverlening